Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


POLKA Egyesület bemutatkozása

 

1. Adatai:

Neve:  Polgári Kör Albertirsáért Egyesület

Rövidített neve: POLKA

Székhelye: Magyarország, Albertirsa, Kálvin u.3.

Képviselője: Gombai József  - elnök

Megalakulás éve: 1998.

Email: polka.albertirsa@freemail.hu

 

2.      Megalakulása

Polgári Kör Albertirsáért Egyesületet (röviden:POLKA) 1998 évben  15 fő alapító tag hozta létre  annak érdekében, hogy nyílt közösségi fórum kialakításával, s annak működésével segítse a polgári érdekek megjelenését és erősítését  Albertirsa közéletében.

 Ezenkívül feladatának tekinti  az épített és a természeti környezet óvásában, fejlesztésében való közreműködést, valamint a kulturális és ifjúsági élet támogatását, segítését, továbbá a közrend és a közbiztonság albertirsai javításának előmozdítását Albertirsán, valamint az idegenforgalom fejlesztését. Az Egyesület Albertirsa helyi közéletének aktív szereplője, politikától teljes mértékben  független szervezet.

 
3.      Egyesület tagsága

 Az egyesületnek tagja lehet minden magyar állampolgár. Tiszteletbeli taggá választható az a külföldi állampolgárságú személy, aki szakmai tevékenységével, vagy az egyesület külföldi kapcsolatainak ápolásában jelentős érdemeket szerzett.

 
4
.      Egyesület tevékenysége


           

Közbiztonsági tevékenység:

 Megalakulásunk után nem sokkal munkához is láttunk és nagy összefogással és társadalmi munkával felújítottuk a helyi Rendőrség épületét. A felújításba beletartozott a teljes külső-belső festés-mázolás, a fűtés korszerűsítése, öltöző, fürdő kialakítás, előállító helység elkészítése, teljes villamoshálózat korszerűsítés, ügyfélfogadási iroda kialakítása, valamint számítógépes hálózat kialakítása. Ez a felújítás igen sok magánszemély és vállalkozó támogatásával valósulhatott meg mintegy 3.700.000 Ft összegben hozzájárulva, ezzel a lakosság közbiztonságának javításához.

A közbiztonság javítása érdekében, pénzt adományoztunk az Albertirsa és Környezete Térségfejlesztéséért Alapítvány javára, közterületi térfigyelőrendszer kialakítására, amelyet tovább bővítettünk még 2 kamerával.

 

Idegenforgalmi  tevékenység:

 2004.évben pályázaton pénzt nyertünk, melyből Albertirsa 9 pontjára idegenforgalmi tájékoztató táblákat helyeztünk el, melyeket az Egyesületünk tagjai társadalmi munkával telepítettek le.   

 

        Játszótér építés

2000. évben az egyesület tagjai hozzákezdtek az Erzsébet –téren egy fa alapanyagú játszótér megépítéséhez. A játszótér első fele 2000 évben, majd 2001-ben a másik fele is elkészült. Már ez a játszótér is óriási örömet okozott a gyermekeknek, amit pont gyermeknapon adtunk át. A fent említett játszóteret, mivel a város központban van, nagyon sok gyermek látogatja. Ez a játszótér 2000 év óta már nagyon leamortizálódott és életveszélyessé vált, valamint nem felelt meg az EU szabványoknak, ezért 2005-ben az egyesület nekifogott a régi játszótér elbontásához és egy új EU szabványoknak megfelelő játszótér megépítéséhez. A játszótér 2005. december elejére készült el, az átadását, pedig pont Mikulás napra szervezetük. Nagyon örültek a gyerekek, amikor a mikulás elvágta a szalagot és birtokba vehették az új játszóteret.  

 
        Ifjúsági és gyerek programok:

Minden év májusában vagy június elején Városi Gyermeknapot szervezünk, ahol több száz gyermeknek szerzünk örömet, programjainkkal, melyek a következők rajzversenyek, kézműves foglalkozások, játékos és ügyességi versenyek, egészségügyi totó, DADA program. A vetélkedők a díjazottjai értékesebbnél értékesebb ajándékokat, kapnak, amelyeket az Egyesületünk adományoz erre a célra.

A foglalkoztató programokon kívül színpadi bemutatókat tartunk, ahol a kisebb gyerekek bohóc műsorokat, a nagyobbak, pedig tánc és zenei műsorokat láthatnak. A programok között szerepel még, rendőrkutyás és lovas, katonai, és tűzoltó- bemutatók. A gyerekek szórakozását körhinták, dogem, céllövölde, felfújható csúszda és arcfestési lehetőség egészíti ki.

          

További rendezvényeink:

Évente 3 alkalommal bált rendezünk a helyi Művelődési Házban. Ezek a rendezvények mindig teltházasak, és nagyon jó hangulatúak.